Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arslantepe Höyüğü, Unesco Arslantepe Hoyugu Nun Kalici Listeye Girmesi Kararini Temmuz Ayinda Verecek Son Dakika Flas Haberler : Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.

Arslantepe Höyüğü, Unesco Arslantepe Hoyugu Nun Kalici Listeye Girmesi Kararini Temmuz Ayinda Verecek Son Dakika Flas Haberler : Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.1 höyük.

Malatya tatilinizde gidebileceğiniz arslantepe höyüğü hakkında bilgiler, ziyaretçi yorumları ve yakınındaki otelleri burada bulabilirsiniz. 11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır.

Malatya Daki Arslantepe Hoyugu Unesco Yolunda Gundem Turizm News
Malatya Daki Arslantepe Hoyugu Unesco Yolunda Gundem Turizm News from www.turizmnews.com
Malatya'nın orduzu ilçesinde fırat nehri'ne 15 km uzaklıkta bulunan arslantepe höyüğü'ndeki kazılar 1960 yılından itibaren i̇talyan la sapienza üniversitesi tarafından sürdürülüyor. 1961 yılından beri arslantepe höyüğü'nde kazı çalışması gerçekleştiren i̇talya sapienza üniversitesi arkeoloji bölümü öğretim üyesi prof. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti. Ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Anadolu'nun bilinen en eski şehir devletinin kurulduğu malatya'daki arslantepe höyüğü'nde 2019 yılında yapılan kazı çalışmalarında adeta tarih fışkırdı. 3489 ziyaretçi arslantepe höyüğü ziyaretçisinden 357 fotoğraf ve 21 tavsiye gör.

Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti.

Arslantepe höyüğü kazı heyeti başkan yardımcısı prof. İlk defa köylüler tarafından bulanan (1894) höyükte l. Arslantepe höyüğü veya diğer adı ile melid, malatya'nın 7 kilometre kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir.1 höyük. 11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür. Arslantepe höyüğü adresine yol tarifi almak ve ulaşım bilgisi i̇çin buraya tıklayınız. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Cok eski bir arkeolojik miras, universite gezisinde gezdik, begendik. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün batısındadır. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti.

11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür. Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti. Arslantepe höyüğü adresine yol tarifi almak ve ulaşım bilgisi i̇çin buraya tıklayınız. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün batısındadır. Ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Arslantepe Icin Resmi Basvuru Yapildi Malatya Net Haber Diger
Arslantepe Icin Resmi Basvuru Yapildi Malatya Net Haber Diger from malatyanethaber.com.tr
Gelin ucundan bucağından bu kaysı diyarını keşfe çıkalım. Merkezi otoritenin oluştuğu, bürokrasinin başladığını, siyasi ve dini gücün ayrılarak laik sistemin uygulandığı, dünyanın ilk sarayının inşa edildiği ve. 11 yüzyıla kadar yerleşim görmüştür. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. İlk defa köylüler tarafından bulanan (1894) höyükte l. Fırat nehri'nin batı kıyısında, malatya'nın battalgazi ilçesinde yer alan arslantepe, yüksek tarım potansiyeli, sulak alanları ve nehrin taşkınlarından korunan yapısı. Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir.

Gelin ucundan bucağından bu kaysı diyarını keşfe çıkalım.

Cok eski bir arkeolojik miras, universite gezisinde gezdik, begendik. Aslan tepe höyüğü, binlerce yıl üstüste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasabası orduzu belediyesi sınırları içindedir. 22 yorum, makale ve 15 resme bakın. Arslantepe höyüğü yakınlarında yapılacak şeyler. Sevgili seyahat tutkuları bu hafta rotamızı erguvanlar diyarı malatya'ya çeviriyoruz. Bugün haberlerinde son durum nedir? Aslantepe höyüğünot 1, malatya'nın 7 km. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. İlk defa köylüler tarafından bulanan (1894) höyükte l. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti.

Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Malatya aslantepe höyüğü malatya'ya 6 km uzaklıkta höyük. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün.

Malatya Aslantepe Hoyugu 030 Youtube
Malatya Aslantepe Hoyugu 030 Youtube from i.ytimg.com
Otuz metre yükseklikteki höyük mö 5 bin yıllarından ms 11. Malatya'nın orduzu ilçesinde fırat nehri'ne 15 km uzaklıkta bulunan arslantepe höyüğü'ndeki kazılar 1960 yılından itibaren i̇talyan la sapienza üniversitesi tarafından sürdürülüyor. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. 22 yorum, makale ve 15 resme bakın. 1961 yılından beri arslantepe höyüğü'nde kazı çalışması gerçekleştiren i̇talya sapienza üniversitesi arkeoloji bölümü öğretim üyesi prof. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün. Arslantepe höyüğü, battalgazi ilçesi orduzu mahallesindedir. Ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Yılmaz selim erdal'da, arslantepe'nin dünya kültür mirası asıl listesinde yer almayı hak ettiğini belirtti. Kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. Merkezi otoritenin oluştuğu, bürokrasinin başladığını, siyasi ve dini gücün ayrılarak laik sistemin uygulandığı, dünyanın ilk sarayının inşa edildiği ve. 3489 ziyaretçi arslantepe höyüğü ziyaretçisinden 357 fotoğraf ve 21 tavsiye gör. Aslantepe höyüğü' nün kültür dolgusu 30 metre yüksekliğindedir. Höyük, fırat üzerindeki karakaya baraj gölü'nün batısındadır. Arslantepe höyüğü, malatya'nın 7 km. Aslantepe höyüğünot 1, malatya'nın 7 km. Aslantepe höyüğü malatyanın yeşil ve şirin kasabası orduzu belediyesi sınırları içindedir. Türkiye'deki en büyük höyüklerden biridir. 1961 yılından beri arslantepe höyüğü'nde kazı çalışması gerçekleştiren i̇talya sapienza üniversitesi arkeoloji bölümü öğretim üyesi prof. Malatya aslantepe höyüğü malatya'ya 6 km uzaklıkta höyük.